Synstræning i Vejle

Hvad er visuel træning (synstræning) og hvordan hjælper det børn og unge?

Visuel træning – også kaldet synstræning er en effektiv måde at forbedre dit samsyn, hvis du oplever problemer med synet. Øjet styres af muskler, og hvis du har problemer med dit samsyn, kan det skabe problemer. Samsyn er øjnenes evne til at styre op og ned og til siderne samt at fokusere. Ved at lave visuel træning/synstræning lærer du at styrke og beherske øjenmuskulaturen, så du får en mere præcis og effektiv synsfunktion. Selve forløbet med synstræning foregår ved, at du øver hjemme med øvelser af 15-30 minutters varighed. sideløbende møder du op hos os til praktisk vejledning . Synstræning er et forløb, som har en hurtig effekt, hvilket betyder, at du ikke skal være i gang alt for længe før du mærker en klar forbedring.

Hos os kan du få hjælp til visuel træning/synstræning i Vejle, hvis du har behov. Du vil gennemgå et forløb med Line, vores optiker som er certificeret visuel træner. Udover at Line har taget uddannelsen, så er hun selv mor til 2 børn og ved derfor noget om at mødes med børn i øjenhøjde. I trygge og omsorgsfulde hænder, guider Line Jer igennem hele forløbet, så både du og dit barn kan være i det.

Du er altid velkommen til at besøge Line i butikken, hvis du vil høre mere om forløbet, og om det kan være aktuelt for dit barn eller din teenager. Her hjælper hun dig med at besvare alle de spørgsmål, du må have om synstræning.

 

 

 

Hvornår ved du om dit barn har behov for visuel træning?

Det kan være svært selv at vurdere, om dit barn har behov for visuel træning/synstræning. Hvis du har nogen mistanke, er du velkommen i butikken, så vi kan hjælpe med at vurdere, om der er behov for et videre forløb. Der er nogle symptomer, du bør være opmærksom på, hvis du er i tvivl om, hvornår det er nødvendigt at få det tjekket.

  • Hvis dit barn oplever dobbeltsyn
  • Hvis dit barn oplever træthed ved læsning
  • Hvis dit barn oplever manglende koordination
  • Hvis dit barn oplever motoriske problemer
  • Hvis dit barn har svært ved at bedømme afstande
  • Hvis dit barn har problemer med at fokusere

Har barnet oplevet en eller flere af disse symptomer, er det derfor en god idé at kontakte os. I butikken kan du få en vurdering af barnets behov og eventuelt påbegynde et synstrænings forløb, hvis nødvendigt.