Solbriller – hvilket glas vælger du?

På en rigtig sommerdag, hvor solen skinner fra en skyfri himmel, er der intet så rart som fornemmelsen af at tage et par gode solbriller på. De får øjet til at slappe af, men har også en anden helt afgørende funktion, nemlig at beskytte mod de skadelige UV-stråler, der kan være årsag til forskellige øjensygdomme.

På samme måde, som moderne sportsbeklædning fås med mange forskellige egenskaber, kan du få solbriller, der opfylder helt specifikke krav. F.eks. solbriller, der er særligt egnede til bilkørsel, golf eller skisport.

Som med det meste andet gælder det også for solbrilleglas, at man får, hvad man betaler for. Det stærkeste, man kan få, er hærdede glas, der stort set ikke tager imod ridser. Det er langt mere holdbart end plastic og støbt glas.

 

Polariserede glas

Polariserede glas udelukker ganske enkelt det lys, der reflekteres fra vandrette flader f.eks. vand, våde overflader eller metal. Det kan de gøre helt op til 99 %. Det gør dem særligt velegnede til bilkørsel i regnvejr, til brug på ski eller vand f.eks. ved sejlads eller lystfiskeri.

Farveskiftende glas

Med farveskiftende glas skinner solen lige meget hele dagen. Her skifter farven nemlig i glassene afhængigt af, hvor meget solen skinner. Det betyder, at du ikke har behov for at tage brillerne af, hvis der kommer en sky for solen. D.v.s. at du kan sætte disse glas i din primære brille og dermed opnå 2-i-1 funktionen. Dog skal man være opmærksom på, at brillerne ikke reagerer på samme måde ved bilkørsel.