Nattesyn

Hvad er nattesyn?

Nattesyn opstår i skumringen, når mørket falder på, og vi får lidt sværere ved at se tydeligt. Dette skyldes, at vi mister evnen til at se farver. Lidt teknisk forklaret fungerer det sådan, at øjnenes nethinder består af to forskellige slags sanseceller; tappe og stave. Tappe er de celler, som er bedst til at tyde farver og detaljer, mens stave er celler, som er gode til konturer. Når skumringen og mørket falder på, øges stave markant, så vi stadig er i stand til at se i mørket, mens vores sans for farver og detaljer bliver ringere. Det betyder at mange bliver en smule nærsynede, når mørket falder på. Hvis du i forvejen er en smule nærsynet, kan dette derfor virke slemt.

      

Kan jeg forbedre mit nattesyn?

Hvis du oplever problemer med dit syn i mørket, kan det være en god idé at gøre noget ved det.  Hvis du kører meget i bil om aftenen og du føler det som en gene, kan det være nødvendigt med lidt hjælp. Du kan få en kørebrille, som gør det nemmere for dig at se, når du er ude at køre i bil i mørket. Det kan være en stor hjælp, hvis du føler dig utryg i trafikken på grund af dit forringede syn i de mørke timer.

Der findes både kørebriller, som du sætter henover din egen brille, men vi kan også lave specifikke kørebriller, hvor du skifter fra dine almindelige briller til kørebrillen, når det bliver mørkt. Kontakt os hvis du vil vide mere.